Secretariaat: Picardie 71. 6591 JB. Gennep

E-mail: secretariaat@vvnl.org

Veteranen Vereniging Noord Limburg


Voorzitter:

Mijn naam is  Gérard Cloïn, voorzitter van de Veteranen Vereniging Noord-Limburg (VVNL).

Geboren (1949) en opgegroeid in Dongen waar ik in 1972 mijn hoofdakte diploma voor het onderwijs behaalde. Onmiddellijk daarna viel de oproep voor militaire dienstplicht op de deurmat en werd ik als dienstplichtig militair opgeroepen in lichting 72-4 en ingelijfd bij de Geneeskundige Troepen.

Na een succesvolle periode bij 17 Pantserinfanteriebataljon in Oirschot, werd mij een contract gegeven als kvv’er. In 1974 kreeg ik de kans om via de Officiersopleiding voor Officier Speciale Diensten beroepsofficier bij de Intendance te worden. Bovendien heb ik toen op 30-08-1974 voor een toekomst gekozen met mijn echtgenote en ben ik getrouwd. 

Na mijn opleiding volgden plaatsingen in Ermelo. Hierna volgden twee plaatsingen in Duitsland van 1978-1985. Bij de oprichting van 41 Pantserluchtdoelatrilleriebatterij en later bij 43 Tankbataljon met de invoering van Leopard-II. Ik vertrok met mijn jonge gezin naar Bergen (-Belsen) aan de Lüneburgerheide in Duitsland en werkte in Langemannshof.

Op 29 juli 1981 verruilde ik mijn baret voor een blauwe Unifil kleur en diende als Commandant Bevo-peloton in Haris (Libanon), waaraan ik mijn Veteranenstatus dank. Mijn gezin bleef in die tijd wonen in Bergen-Belsen (Duitsland). Op 29 januari 1982 keerde ik daar terug. 

In 1985 volgde een plaatsing als docent  bij het Opleidingscentrum voor Didactiek en Leiderschap (OCDML) waar ik als docent werkzaam was tot september 1989.

In 1987 begon ik aan een avondstudie sociologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen waar ik vanaf 1989 de doctoraalfase in een dagstudie mocht afmaken. Gelijktijdig voltooide ik ook de studie psychologie. 

Mijn volgende plaatsingen zijn geweest bij Commando Opleidingen KL (COKL) in Utrecht, KMA (Breda), Hoofd Sectie Leidinggeven en Ethiek van de KL. In die tijd heb ik veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van uitzending(en) op militairen en hun gezinnen.  Bij het Platform Defensie Bedrijfsleven in de Staf 1 Divisie sloot ik op 1 juni 2005 mijn actieve loopbaan af.

Sinds 2008 ben ik inwoner van de gemeente Gennep en actief voor herdenkingen op 15 februari (bevrijding Gennep 1945), 4 mei en 5 mei. Daarbij kwam ik in aanraking met veteranen in mijn nieuwe omgeving. Dat inspireerde mij om meer met en voor mijn collega’s te betekenen. Met steun van de burgemeester werd ook de eerste veteranenbijeenkomst in Gennep georganiseerd. Hier besloten we als veteranen meer ontmoetingen met elkaar te hebben. Veteranen verdienen erkenning en een omgeving waarin begrip en een luisterend oor aanwezig is. Die omgeving wil ik met u allen voor ons gezamenlijk waarmaken. Dat is mijn inzet en met uw steun en hulp gaat ons dat lukken.


KVK nummer: 76246507
Algemeen emailadres:   info@vvnl.org
Bankrelatie: NL14 RABO 0349 6164 18
t.n.v. Veteranen Vereniging Noord Limburg

Veteranen Vereniging Noord Limburg

Picardie 71.  

6591 JP. Gennep

E-mail: 

Algemeen:  info@vvnl.org
Secretariaat: secretaris@vvnl.org

KvK-nummer 76246507