Secretariaat: Picardie 71. 6591 JB. Gennep

E-mail: secretariaat@vvnl.org

Veteranen Vereniging Noord Limburg


Penningmeester

Ook ik heb het genoegen om me even voor te stellen. Mijn naam is Maarten Jacobs en ik ben in 1971 geboren in Blerick, gemeente Venlo. Hier heb ik een paar jaar gewoond waarna we als gezin zijn verhuisd naar Maasbree. Daar heb ik gewoond totdat ik in 2002 verhuisd ben naar Gennep.

Na mijn middelbare school ben ik via de pabo (geen succes) bij Defensie terecht gekomen. In 1993 mocht / moest ik opkomen voor indertijd mijn dienstplicht. Ik ben opgekomen op de Pontonnierskazerne te Keizersveer, waar ik mijn rijopleiding voor de 4-tonner heb gehad. Daarna mocht ik naar het Piroc te Veldhoven voor de aanvullende rijopleiding voor de 10-tonner. Na dit allemaal mocht ik eindelijk “paraat”. Dit werd 111 GEMZWTCIE te Grave, maar dat duurde niet lang. Ik gaf aan dat ik wel interesse had in een voorlichting voor de uitzending naar Bosnië. Na later bleek stond interesse gelijk aan aanmelding. Ik hoorde mijn naam tijdens de voorlichting vallen en zo zat ik in de opleiding voor 1 NL (VN) SUPPORT COMMAND  bestemd om naar Lukavac Bosnië te gaan. In januari 1994 ben ik met de trein, de kwartiermakers groep, vertrokken naar Bosnië. 

Na terugkomst ben ik de dienst uit gegaan en weer terug naar school, maar daar kon ik mijn draai niet vinden. In 1996 ben ik naar de KMS gegaan en vervolgens geplaatst bij 102 EOVCIE te Eibergen. Met deze eenheid ben ik in 2000 naar Banja Luka (1NL EOVDET) gegaan. Wederom was dit in Bosnië, alleen nu in een ander gedeelte van het land.

In 2004 / 2005 ben ik opnieuw uitgezonden maar nu naar Irak. Deze uitzending was met het 1 NL SIGINTDET. Het eerste gedeelte van de uitzending was in As Samawah en daarna ben ik de resterende periode gedetacheerd geweest in Ar Rumaytah.

Hier had de organisatie, vanwege de onrust die er was ontstaan, behoefte aan een kleiner detachement die vanuit deze positie verdere informatie kon vergaren. Na terugkomst ben ik overgeplaatst naar het Schoolbat Zuid waar ik nog een tweetal functies heb vervuld. Tijdens mijn laatste functie bij Defensie ben ik begonnen aan een studie, waarna ik in 2009 Defensie heb verlaten.

Tegenwoordig ben ik werkzaam bij een administratie- en belastingadvieskantoor. Vanuit deze dagelijkse werkzaamheden is de stap naar penningmeester maar een kleine. Vandaar dat ik sinds de oprichting deze bekleed.Veteranen Vereniging Noord Limburg

Picardie 71.  

6591 JP. Gennep

E-mail: 

Algemeen:  info@vvnl.org
Secretariaat: secretaris@vvnl.org

KvK-nummer 76246507