Secretariaat: Picardie 71. 6591 JB. Gennep

E-mail: secretariaat@vvnl.org

Veteranen Vereniging Noord Limburg


Secretaris

Hallo ik ben Roel Dekkers en secretaris van de Vereniging 

Ik ben in jan 1982 begonnen aan de onderofficiers opleiding aan de KMS te Weert waar ik vanaf dag een al wist dat ik opgeleid zou worden als elektronisch monteur bij het wapen der Verbindingsdienst.

Hier heb ik diverse functies vervult als hersteller communicatie apparatuur, in het begin als FM (Radio) monteur via EZB (Enkelzijband radio)  naar satellietcommunicatie specialist.

In die jaren ben ik bij diverse legerkorps herstel-compagnieën en diverse brigade herstel compagnieën aan het werk geweest tot dat ik in jan 1991 voor de eerste maal uitgezonden werd naar de MFO (Multinational Force & Observers) in de Sinai woestijn tussen Egypte en Israel.

Dit was meteen een uitzending voor een jaar en drie weken dit in verband met mijn specialisatie al daar. Een mooie tijd maar wel spannend net tijdens de eerste golf oorlog.

In 2001 ging ik met een totaal vreemde eenheid naar Bosnië in het kader van een SFOR missie dit keer voor een half jaar.

In 2005 werk ik al Eerste-Luitenant geplaats bij LCW in Dongen als satcom specialist in die tijd kreeg ik geregeld diverse opdrachten te vervullen in het missie gebied en ben ik meerdermalen in Afghanistan, Kosovo en Egypte  geweest om satelliet installaties te bouwen en te onderhouden.

Vanaf 2008 ben ik pelotons commandant geworden van een genie herstel peloton te Vught en later van de nieuw op te richten herstel peloton DGLC (Defensie Grondgebonden luchtverdedigings commando).

In 2013 ben ik dan als eerste herstel pelotonscommandant op missie naar Turkije geweest voor de operatie Active Fence voor de inzet van het Patriot raket systeem in Turkije.

Mijn laatste jaren tot 1 jan 2020 ben ik werkzaam geweest als hoofd sectie S4 van 13 Herstel compagnie.

Wat maakt nu zo’n veteranen vereniging zo belangrijk voor mij is het feit dat na mijn eerste missie in 1992 toen ik thuis kwam ik een handdruk kreeg van een generaal bedankt voor bewezen diensten en toen werd het stil, heel erg stil drie weken laten mocht ik mij melden bij mijn nieuwe eenheid.

In 2001 werd ik uitgeleend vanuit mijn organieke eenheid naar een andere eenheid voor een uitzending, na een half jaar kwam ik weer terug op mijn eigen kazerne en daar zeiden ze leuk dat je er bent kun je volgende week mee op oefening.

En zo zijn er legio verhalen te vertellen van mensen die niet goed door de organisatie zijn opgevangen en begeleid zowel tijdens als na terug komst van een missie dat diepe sporen heeft achter gelaten. Net alleen het weg zijn van je familie, vrouw en kinderen maar ook de zaken die je tijdens een missie mee maakt en ziet laten sporen achter en aan die mensen wil ik een luisterend oor bieden.

Lotgenoten onder elkaar, elkaar steunen en helpen dat is mijn drijfveer om lid te zijn van deze veteranen vereniging.


Veteranen Vereniging Noord Limburg

Picardie 71.  

6591 JP. Gennep

E-mail: 

Algemeen:  info@vvnl.org
Secretariaat: secretaris@vvnl.org

KvK-nummer 76246507