Secretariaat: Picardie 71. 6591 JB. Gennep

E-mail: secretariaat@vvnl.org

Veteranen Vereniging Noord LimburgOp deze pagina treft u Weblinks aan naar diverse belangenverenigingen van en voor veteranen:

Heeft u vragen op het gebied van veteranenzaken?
Dan is het Veteraneninstituut voor u hét aanspreekpunt.


Het Veteranen Platform streeft in samenspraak met het ministerie van Defensie, naar een adequaat en consistent veteranenbeleid.


Het LZV is een samenhangend zorgsysteem, of zorgketen. Dat betekent dat we cliënten binnen dit samenwerkingsverband alle mogelijke, beschikbare zorg kunnen bieden.


De Digitale Sociale Kaart Veteranen (DiSKv) geeft een overzicht van de organisaties, diensten en voorzieningen speciaal voor veteranen en hun relaties. Het gaat daarbij om belangenbehartiging, informatieverstrekking, saamhorigheidsactiviteiten, reünie, sociale activiteiten, herdenken en ondersteuning bij de verwerking of hantering van psychosociale en psychische klachten na een ingrijpende gebeurtenis of de gevolgen daarvan.


vfonds: sinds onze oprichting zetten wij ons in voor erkenning en waardering van veteranen en geüniformeerden.


Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. Het gaat om de geschiedenis van de Nederlandse strijdkrachten in de periode van de Tachtigjarige Oorlog tot nu. Het NIMH beheert een unieke militair-historische collectie en maakt deze toegankelijk voor een breed publiek. Daarnaast publiceert het instituut wetenschappelijke studies en verzorgt het onderwijs en lezingen. 


Algemene defensie website over veteranenaangelegenheden


De webwinkel voor veteranen en postactieven uit alle krijgsmachtdelen. Veteranenshop richt zich alleen op de veteraan en het thuisfront.


Veteranenwegwijzer: Ben je op zoek naar (vrijwilligers)werk of een zinvolle dagbesteding, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je niet bij welke organisatie je terecht kunt in jouw zoektocht? Er zijn veel commerciële en niet-commerciële instanties die je hierbij kunnen helpen. Sommige van deze instanties moeten je helpen op grond van een wettelijke plicht. Via onze wegwijzer vind je aan de hand van een paar vragen de  organisatie die past bij jouw persoonlijke situatie en vraag.


Veteranen Ontmoetingscentra (V.O.C.)

Er is een plek bij u in de buurt waar u kameraadschap kunt vinden.


De Veteranenombudsman helpt als het mis gaat tussen u en de overheid. Of een andere instantie waar u hulp van krijgt. Wij zijn er voor alle problemen met de overheid, hoe groot of hoe klein ook.


Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienst-slachtoffers (BNMO)

De BNMO is een onafhankelijke organisatie voor (voormalige) werknemers van defensie, brandweer, politie, ambulance en andere geüniformeerden met lichamelijk of psychisch letsel, én hun verwanten.


Defensiekrant
Magazine met nieuws en een breed scala onderwerpen rond Defensie.


Landmacht
Personeelsblad van de landmacht


Vliegende Hollander

Personeelsblad van de luchtmacht.


Alle Hens

Personeelsblad van de Marine


KMar magazine

Personeelsblad van de Koninklijke Marechaussee


Materieelgezien

Personeelsblad van de Defensie Materieel Organisatie.


 Stichting Nederlandse Veteranendag

Een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 110.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.


Veteranen Vereniging Noord Limburg

Picardie 71.  

6591 JP. Gennep

E-mail: 

Algemeen:  info@vvnl.org
Secretariaat: secretaris@vvnl.org

KvK-nummer 76246507